Traktorji Steyr s centralnim sistemom za polnjenje pnevmatik

0

Traktorji STEYR od Profi do Terrus CVT serije so zdaj na voljo s centralnim sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki zagotavlja učinkovito zaščito tal s sposobnostjo hitrega spreminjanja pritiskov med cesto in poljem. Uporaba prinaša dokončne prihranke goriva.

STEYR zdaj ponuja učinkovit sistem za večjo zaščito tal s spremenljivim tlakom v pnevmatikah, kar omogoča znatne prihranke pri porabi goriva. Ko kupec naroči traktor pri svojem prodajalcu STEYR, ga je mogoče že v tovarni določiti pripravljenega za namestitev centralnega sistema za polnjenje pnevmatik Terra Care (CTIS). To omogoča, da lahko tretji dobavitelj enostavno namesti paket CTIS, potem ko je bil traktor dostavljen trgovcu STEYR.

Nov sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, ki je zdaj na voljo za serije traktorjev STEYR od Profi do Terrus CVT – sistem moči, ki pokriva 115–300 KM – ponuja številne posebne prednosti. Vse tehnične komponente STEYR CTIS so bile optimizirane, da se popolnoma prilegajo posameznemu modelu STEYR. Poleg tega je bil nov intuitivni vmesnik za upravljanje, ki je na voljo za ISOBUS, razvit in prilagojen izključno za operaterje STEYR skupaj s proizvajalcem sistema za polnjenje pnevmatik.

Ena sama krmilna enota uravnava tlak v pnevmatikah na sprednji in zadnji osi traktorja ter vseh pnevmatikah na priključenem priključku. To pomeni, da zmanjšanega vpliva na tla zaradi reguliranih tlakov v pnevmatikah traktorja ne pokvarijo poškodbe pnevmatik vlečenega stroja. Sistem je mogoče naknadno vgraditi tudi v poljubno število prikolic in vlečenih strojev.

Študije na Univerzi uporabnih znanosti v Južni Vestfaliji so pokazale, da lahko pri letni porabi dizelskega goriva 20.000 € sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah povzroči prihranek do 2.000 €.

Vse jeklo, uporabljeno v konstrukciji sistema, je iz nerjavečega jekla, medtem ko ena zračna cev pomeni, da ni nevarnosti kondenzacije ali poškodb zaradi zmrzali. Napihovanje in praznjenje pnevmatik je možno pri vseh hitrostih, sistem pa je mogoče ročno izklopiti. Za stranke, ki iščejo minimalen čas napihovanja, je mogoče določiti izbirni zračni kompresor visoke zmogljivosti s skladiščem.

Cevi iz nerjavečega jekla na oseh so zatesnjene s podložkami iz silicijevega karbida, kar zagotavlja maksimalno življenjsko dobo zahvaljujoč vrtljivim ležajem brez obrabe in vzdrževanja. Mehanska kompenzacija naklona je standardna pri krmiljenju prikolice, na zahtevo pa je na voljo samodejni sistem.

»V sodelovanju z našimi specializiranimi partnerji smo ponosni, da lahko svojim strankam ponudimo učinkovito rešitev po izdelavi za vse traktorje z veliko konjsko močjo pred dostavo prodajalcu,« pravi Christian Huber, podpredsednik Global Product Management za STEYR Traktoren in generalni direktor CNH Industrial Austria GmbH.

“To je primer našega pristopa k ustvarjanju situacij, ki koristijo vsem” – in to je tukaj odlično doseženo z večjo zaščito tal ob hkratnem varčevanju z gorivom.«

Vir: Agrimachinery News

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar