Dvajset let traktorjev iz Le Mansa

0
  • Pred 20. leti, 23. februarja 2003, je Helmut Claas podpisal pogodbo o prevzemu večinskega deleža Renault Agriculture, traktorskega oddelka Skupine Renault.
  • Od takrat je CLAAS postopoma utrdil svoj položaj celovitega sistemskega ponudnika na mednarodnem prizorišču in vlagal v inovacije za povečanje učinkovitosti in produktivnosti skupaj z najsodobnejšimi proizvodnimi procesi.

23. februar 2003 je nakazal premešanje kart v svetovnem sektorju kmetijskih strojev. Po prevzemu večinskega deleža v podjetju Renault Agriculture, ki mu je leta 2008 sledil njegov popolni prevzem, je CLAAS iz specialista za žetveno opremo postal ponudnik celovitih sistemov – svoji ponudbi izdelkov je dodal standardne in specializirane traktorje, ki brezhibno dopolnjujejo vodilni XERION, izdelan v Harsewinklu.
Podpis pogodbe med Helmutom Claasom in članom uprave Renault S.A., Patrickom Faurejem na predvečer sejma SIMA v Parizu, je po njegovi objavi povzročil veliko medijske pozornosti. Do konca aprila je postopno pridobitev odobril urad za kartele.
Od 1. oktobra je tovarna v Le Mansu začela spreminjati barvno shemo iz Renault Orange v Seed Green in od 1. novembra 2003 so vsi modeli za nove in nastajajoče trge zapeljali s tekočega traku v barvah podjetja CLAAS. S popolno ponudbo izdelkov je lahko CLAAS na Agritechnici 2003 predstavil “celotno ponudbo sodobnih izdelkov”. Poleg standardnih in specializiranih traktorjev je to vključevalo LEXION 500, samohodno kosilnico COUGAR in najnovejšo generacije XERION.
Medtem ko je 150.000. standardni traktor CLAAS zapustil tovarno v Le Mansu spomladi 2019, se pričakuje, da bo meja 200.000 dosežena v letu 20. obletnice. Danes CLAAS Tractor v Le Mansu proizvaja več kot 60 različnih modelov od 75 do 445 KM, od preprostih traktorjev za trge z manj strogimi emisijskimi standardi, kot sta Turkmenistan ali Afrika, do velikoserijskega ARION 400 predvsem za evropski trg in AXION 900 TERRA Visokotehnološki velik traktor TRAC za svetovni trg. Danes tovarna v Le Mansu izvaža traktorje v 80 držav po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko od leta 2019.

Vir: Agrimachinery News
Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar