Letošnja Landini novost

0

Ena od glavnih novosti pri Landini traktorjih je nova serija 6RS Robo-Six Stage V, zasnovana za stranke, ki iščejo vsestranskost, zmogljivost in udobje. Ta traktor je idealen za delo na prostem, krmo, cestni transport in obdelavo kmetij.

Zahvaljujoč sistemu za naknadno obdelavo izpušnih plinov, skladna z emisijo Stage V, serija vključuje modele 6-135 RS, 6-145 RS in 6-155 RS, ki jih poganjajo 4,5-litrski, 16-ventilski, 4-valjni motorji FPT NEF 45, z izhodno močjo 135 KM, 145 KM in 155 KM. Razpored pogonskega sklopa in menjalnika omogoča medosno razdaljo 2.560 mm, kar zagotavlja veliko stabilnost ter hkrati vsestranskost in okretnost zahvaljujoč 55-stopinjskim kotom krmiljenja.

Menjalnik Robo-Six s 6 prestavami Power Shift in 4 razponi ponuja 24 + 24 hitrosti, ki se dvignejo na 40 + 40, ko je nameščen Creeper. Dva vnaprej programirana delovna načina optimizirata učinkovitost motorja: to sta Eco in Power, pri čemer je prvi usmerjen k zmanjšanju porabe, drugi pa je osredotočen na zagotavljanje največje zmogljivosti za pospešitev dokončanja trenutne naloge. Izhodno moč poveča 4-stopenjski priključni gred.

Največja velikost zadnjega kolesa je 650/60R38, največja dovoljena teža pa do 9.500 kg.

Hidravlični sistem z zaprtim središčem vključuje črpalko s 123 l/min, ki lahko upravlja do 7 kolutnih ventilov (elektronskih in srednje nameščenih) in elektronsko krmiljeno zadnjo vleko z največjo nosilnostjo 7.200 kg. Sprednja vlečna naprava dvigne do 3.200 kg.

Dizajn, ergonomija, udobje in tehnologija, ki se uporablja za izboljšanje delovnih pogojev, so druge lastnosti, zaradi katerih je 6RS Robo-Six idealen partner na polju in na vaši kmetiji.

Posebnost nove kabine “Landini High Vision” je panoramska streha s homologacijo FOPS in loputa za naravno prezračevanje, ki izboljšata zmogljivost traktorja pri uporabi čelnega nakladalnika L40 za transport bal. Omeniti velja tudi LED žaromete. Na voljo je do 14 žarometov, od katerih jih je 8 vgrajenih v streho za odličen nočni vid.

Kabina je opremljena z mehanskim vzmetenjem, ki v kombinaciji z obešeno sprednjo osjo z neodvisnimi rokami dodatno izboljša udobje vožnje.

Kabina je zasnovana iz visokokakovostnih avtomobilskih materialov. Enako pozornost pri oblikovanju in funkcionalnosti najdemo pri nadzorni instrumentaciji s svojo popolnoma ergonomsko zasnovo, 12-palčnim monitorjem z zaslonom na dotik in večnamensko krmilno palčko vse v enem.

Velik poudarek je bil na sprejemanju rešitev, ki bi olajšale vzdrževanje traktorja. V tem kontekstu novi pokrov motorja z odpiranjem za 90 stopinj in radiatorji, razporejeni v obliki pahljače, omogočajo enostavno, hitro in varno servisiranje.

Sistem »Precision Steering Management« za nadzor in upravljanje satelitskega vodenja, funkcija ISOBUS za povezljivost traktorja in opreme ter sistem Landini Fleet & Remote Diagnostic Management delujejo v sinergiji, da povečajo učinkovitost in dobičkonosnost vsakodnevnih operacij ob ohranjanju delovanja. stroški nižji.

Vir: Agrimachinerynews

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar