Zmanjšanje emisij CO2

0

Zmanjšanje emisij CO2: Potencial sodobne kmetijske in gradbene mehanizacije.

Zmanjšanje emisij toplogrednih plinov (GHG) in prilagajanje na posledice podnebnih sprememb je postala globalna naloga in eden glavnih izzivov za prihodnja leta. CEMA in CECE sta sodelovala pri preučevanju potenciala zmanjšanja emisij CO2 v sektorjih kmetijske in gradbene mehanizacije, pri čemer je prehod od tradicionalne strojne ocene na energetsko učinkovitost do ocene celotnega proizvodnega procesa.

Kmetijska industrija in industrija gradbenih strojev sta se še naprej zavzemali za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, zlasti CO2, v prihodnjih letih, kar bo še povečalo impresivne rezultate pri doseganju povečanja energetske učinkovitosti v zadnjih 50 letih.

Za doseganje polnega potenciala zmanjšanja emisij CO2, ki ga ponujajo sodobni stroji na najbolj učinkovit način, je pomembno, da se iz tradicionalnega osredotočanja na strojne izdelke preide na bolj celoten pogled, upoštevati splošno energetsko učinkovitost in zmanjšanje emisij, ki jih lahko pomagajo sodobni stroji doseči v celotnem proizvodnem procesu.

Pametne tehnologije v službi procesov energetske učinkovitosti

Industrija je močno vlagala v razvoj najsodobnejših strojev in znatna povečanja energetske učinkovitosti so vedno bolj posledica uvajanja „pametnih“ tehnologij, povezanih z IKT, kot sta medsebojna povezanost ali satelitska navigacija. To je posledica zapletenih procesov, v katere so vključeni kmetijski in gradbeni stroji.

Vir: Cema

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar