Zgodba o uspehu: Kako lokalno podjetje za ravnanje z odpadki prodaja opremo po vsem svetu

0

Prodaja celotne težke opreme je precej zapletena in dolgotrajna naloga. Kako lahko podjetje naredi to nalogo čim manj težavno? Naslednja študija primera opisuje, kako je Mascus Meldgaard Handel A/S, uglednemu danskemu podjetju, ki se osredotoča na ravnanje z odpadki, pomagal doseči globalno občinstvo za učinkovitejši prodajni proces.

Bogata flota zahteva globalno prepoznavnost

Meldgaard Handel A/S, del skupine Meldgaard, je znano podjetje na Danskem, specializirano za razgradnjo, drobljenje ali sortiranje odpadkov in naravnih materialov. Z več kot 30-letno prisotnostjo na trgu se podjetje ukvarja s prodajo opreme za odpadke in reciklažo ruševin ter opreme za kamnolome.

Njihovo dvorišče, blizu mesta Meldgaard na Danskem, je polno predvsem novih mobilnih drobilnikov, mobilnih sit/skalperjev, mobilnih drobilnikov, mobilnih zlagalnikov itd. So tudi uradni zastopniki Finlay, Terex Ecotec, Terex MDS, Backers, Portafill in Rockster . Seznami enot, ki so naprodaj na Mascusu, so sestavljeni iz njihovih rabljenih strojev v teh kategorijah, vključno z drobilniki, presejalniki, napravami za agregate, mrežami za odstranjevanje odpadkov, drobilniki odpadkov in opremo za razvrščanje itd. S tako bogatim voznim parkom je podjetje potrebovalo široko prepoznavnost, vključno z državami, v katere so želeli prodajati svoje rabljene stroje.

Začetek sodelovanja z Mascusom: Pilot uspeha

Zato je leta 2010 podjetje Meldgaard Handel A/S izbralo Mascus za svojo platformo za seznam. Kot pilot so našteli nekaj strojev. Skoraj takoj je podjetje začelo dobivati ​​povpraševanja od uglednih zasebnih kupcev in drugih trgovcev, kar se je končalo s prodajo za primerno cenovno raven.

Prvi dejavnik uspeha je bilo učinkovito sodelovanje s Mascusom, ki je podjetju pomagalo pri promociji imena in blagovne znamke, je povedal Klaus Meldgaard – generalni direktor in dodal, da se podjetje vedno znova “pojavi”, ko kupci iščejo tovrstno rabljeno opremo.

»Sodelovanje med Meldgaard Handel A/S in Mascusom je bilo konstruktivno in dinamično. Mascus nam nudi vsa potrebna navodila, pa tudi trženjske in upravljavske rešitve, da zagotovimo, da naše zaloge privabljajo kupce na spletu, tudi ko prosimo za različne možnosti promocije za spodbujanje prodaje,« je opozoril.

Prodaja preko Mascusa kupcem izven Danske

Drug dejavnik uspeha je globalna prepoznavnost, ki jo omogoča Mascus. Na primer, šele leta 2023 je Meldgaard Handel prek Mascusa že prodajal:

  • rabljen stožčasti drobilnik Pegson 1300 Maxtrak,
  • rabljen zaslon Powerscreen 2100X,
  • rabljen drobilnik Neuenhauser Targo 3000K,
  • rabljen Powerscreen 1400 Turbo Chieftain.

»Rabljeni stroji se preko Mascusa prodajajo ne samo končnim strankam na Danskem, ampak tudi zunaj Danske. Predvidevam, da se 75 % proda v izvoz, zadnjih 25 % pa se nato proda na Danskem,” je dejal.

Zadovoljevanje različnih potreb kupcev rabljene opreme

Podjetje dosledno vzdržuje široko paleto različne rabljene opreme na svojem dvorišču. Ti stroji so bili uporabljeni od 500 ur do približno 20.000 ur. Dokler oprema deluje, preko Mascusa vedno najdejo stranko, ki jo zanima. Na podlagi Klausovih izkušenj stranke, ki iščejo rabljene stroje na Mascusu, iščejo tako visokokakovostne kot tudi nizkocenovne stroje, pri čemer za kupce pokrivajo obe skupini.

Meldgaard Handel A/S oglašuje tudi stroje v poškodovanem stanju; lahko je poškodovan motor, stroj, ki ga je prizadel požar, ali samo stroj s popravljivimi tehničnimi težavami. Prejemajo celo zahteve kupcev, ki se zanimajo za lastna popravila v njihovi delavnici.

Povečanje prodaje s prilagodljivostjo in dodatnimi storitvami

Cilj podjetja za leto 2023 je doseči še pomembnejši tržni delež in že imajo dober občutek, da jim bo to uspelo. Skupna vrednost novih zalog na njihovem dvorišču trenutno dosega 10.000.000 €.

»Leto 2022 je bilo rekordno glede prodaje in tržnega deleža tudi za Meldgaarda Handela. Vidimo, da vsako leto naš tržni delež raste in seveda se pri Meldgaard Handel A/S zelo dobro zavedamo, kaj je pomembno za naše stranke,« je dejal Meldgaard.

Njihov načrt je, da bodo lahko takoj izpolnili potrebe kupcev. Ena od njihovih strategij je pogosto ponujanje rešitev za najem, vključno z možnostjo nakupa. Ta vrsta prilagodljivosti pomaga številnim strankam na Danskem.

Zaradi njihovega zaupanja vrednega in strokovnega ugleda si je Melgaard Handel pridobil številne povratne izvozne stranke, ki so jim skozi leta prodali več enot. Vedno radi ponudijo svojo pomoč pri nalaganju opreme, kar je včasih lahko izziv, ker je enota morda nekoliko preširoka ali visoka, kot se je sprva mislilo.

»Specifičnost prodaje rabljenih strojev je bolj ali manj enaka. Zame je še posebej pomembno, da sem natančen glede trenutnega stanja stroja, zagotovim fotografije in videoposnetke od A do Ž, povabim izvozne stranke v Meldgaard na Danskem, da pregledajo navedeni stroj, in kar je najpomembneje, “bodite pošteni”, ne poskušajte kriti poškodb ali prask itd., obvestite potencialno stranko o stanju stroja, kakršno je,« je dejal Meldgaard.

Vir: https://blog.mascus.co.uk/success-story-how-local-waste-management-company-sells-equipment-globally/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar