Najbolj iskane znamke traktorjev na trgu rabljene opreme v prvi polovici leta 2020

0

Traktorji so najpogostejši stroji na vseh kmetijah in so včasih lahko edini vsestranski del opreme, potreben za opravljanje vseh vrst kmetijskih del.

Trenutno je na Mascusu naprodaj več kot 16 000 rabljenih traktorjev. Po naši Mascus statistiki kupci povprečno pošljejo 3 400 mesečnih e-poštnih zahtevkov-povpraševanj za rabljene traktorje trgovcem in strokovnjakom, ki oglašujejo na Mascusu po vsem svetu. Poleg tega tudi 2 300 klicev opravijo uporabniki, ki jih zanimajo oglaševani rabljeni traktorji.

Traktorji predstavljajo približno polovico poslanih email povpraševanj, ki jih kupci pošljejo vsem prodajalcem za vso rabljeno kmetijsko mehanizacijo oglaševano na Mascusu.

Povpraševanje po traktorjih raste

Na splošno se je v prvi polovici leta 2020 število email povpraševanj za rabljene traktorje, ki so naprodaj na Mascusu povečalo za 51% v primerjavi z istim obdobjem lani.

Če pogledamo samo mesec april je v primerjavi z lanskim letom kontrastni razvoj. Medtem ko se je zanimanje kupcev od marca do aprila 2019 zmanjšalo za 26%, se je povpraševanje po kmetijskih traktorjih aprila 2020 v primerjavi z marcem 2020 povečalo za 24%.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

Email povpraševanja za traktorje na Mascusu za 2019 / 2020 leto

Top 10 najbolj iskanih znamk traktorjev na Mascusu

John Deere je velik igralec v kmetijskem sektorju, kar je očitno tudi na Mascusu, kjer imajo 23% delež povpraševanja po traktorjih. Za njimi natančno sledi Massey Ferguson (21%). Omeniti velja, da je ponudba traktorjev John Deere na Mascusu več kot dvakrat večja od obsega traktorjev Massey Ferguson, ki so naprodaj.

Prvih 10 najbolj iskanih znamk traktorjev ostaja enako kot lani, Massey Ferguson je letos osvojil le 1% deleža več v povpraševanjih kot John Deere.

New Holland se uvršča med 3 najbolj priljubljene znamke traktorjev z 12% deležem povpraševanja. Poleg tega CNH Industrial prejme skupno 20% email zahtev – povpraševanj za svoje blagovne znamke kmetijske opreme: New Holland (12%) in Case IH (8%).

Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Top 10 najbolj iskanih znamk traktorjev na Mascusu Januar – Julij 2020

Spodaj so prikazane poglobljeno preučevane želje povpraševanj po blagovnih znamkah rabljenih traktorjev po regijah in razkrivamo 3 najbolj iskane znamke traktorjev na državo. Ti statistični podatki temeljijo na številu email zahtev – povpraševanj, ki so jih kupci (uporabniki Mascusa) poslali iz določene države lokalnim ali mednarodnim prodajalcem, ki oglašujejo na Mascusu.

Najbolj iskane blagovne znamke traktorjev za kupce iz Zahodne Evrope

Najboljše tri blagovne znamke traktorjev, ki si jih želijo kupci iz Zahodne Evrope so na splošno Massey Ferguson (prejema 23% povpraševanj), John Deere (22%) in New Holland (12%).

Nato sledijo Fendt traktorji, ki prejmejo 10% povpraševanj po nakupih, nato sledi Case IH (7%), Ford (6%) in Fiat (6%).

Top tractor brands requested by buyers from West Europe

Najbolj iskane blagovne znamke traktorjev za kupce iz Nordijske in Baltske regije

John Deere je najmočnejša znamka traktorjev v nordijski in baltski regiji na splošno, kar je posledica tega, da je v baltskih državah in na Danskem najbolj priljubljena blagovna znamka ter druga najbolj priljubljena v preostalih državah. V prvi polovici leta 2020 je John Deere zbral 22% deleža povpraševanj, kar je za 3% več kot lani. Massey Ferguson (15%), Valtra (13%), New Holland (12%), Case IH (11%) sledijo željam kupcev s podobnim deležem povpraševanja.

Top tractor brands requested by buyers from the Nordic and Baltic region

Najbolj iskane blagovne znamke traktorjev za kupce iz Vzhodne Evrope

Zaželjenost po traktorjih John Deere je najbolj opazna v vzhodnoevropskih državah če pogledamo izven ZDA, kjer prejmejo najvišji odstotek email zahtev za stike – povpraševanj kar 28%. Vse ostale znamke imajo manjši delež povpraševanj: New Holland (12%), Massey Ferguson (11%), Fendt (10%), Case IH (9%).

Top tractor brands requested by buyers from East Europe

Najbolj iskane blagovne znamke traktorjev za kupce iz ZDA in Kanade

Seveda, John Deere na domačem ozemlju ZDA prejme kar 29% email zahtevkov – povpraševanj za nakup traktorjev kar je 10% več kot Massey Ferguson (19%).

Vendar je pa v Kanadi število email zahtevkov – povpraševnj za rabljene traktorje enako za obe znamki Massey Ferguson in John Deere, pri čemer imata vsaka 22% delež povpraševanja.

New Holland je po priljubljenosti tretja blagovna znamka traktorjev v ZDA in Kanadi, ki prejema 13% zahtev – povpraševanj za nakup.

Top tractor brands requested by buyers from the United States and Canada

Author: Ana Maria Jurca,
Communications Specialist & Social Media Manager at Mascus

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar