Tako izgleda tovornjak / mobilna kuhinja Rogličeve kolesarske ekipe!

0

Nizozemska UCI profesionalna kolesarska ekipa Jumbo-Visma katere član je tudi naš vrhunski kolesar Primož Roglič zmagovalec 3 tedenske klasike La Vuelta 2019 v Španiji in drugouvrščeni na letošnji največji dirki na svetu Tour De France 2020. Ekipa in Scania sta v začetku 2020 leta združili moči in sklenili poslovno partnerstvo.

Ekipa J-V je naročila kar 5 posebej pripravljenih tovornjakov, ki bodo kolesarjem, mehanikom in osebju v veliko pomoč na dirkah in prvi izmed petih dobavljenih tovornjakov je bil potujoča kuhinja, kjer pripravljajo obroke za člane ekipe Jumbo-Visma. Obenem je to tudi prostor za oskrbo tekmovalcev pred in po utrujajočih etapah.

JUMBO VISMA tovornjak kot mobilna kuhinja

S tovrstnim vozilom ima ekipa lastne prostore za kuhanje in s tem boljši nadzor nad kakovostjo in vsebino hrane za vse člane ekipe. Članica ekipe Karin Lambrechtse, ki kot koordinatorka skrbi za prehrano ekipe Jumbo-Visma pravi: »Mobilno delovno mesto in kuhinja, vgrajena v tovornjak, ki je opremljena s toliko udobja in razkošja, so sanje vsakega kuharskega mojstra, ki dela in kuha za potujočo vrhunsko športno ekipo. Kakovost je na tako visokem nivoju, da lahko z velikim veseljem in lahkoto pripravim najboljšo hrano, in s tem optimalno podpiram naše tekmovalce«.

Nadgradnjo s celostno kuhinjo so izdelali pri podjetju Burgers Carroseserie in v dolžino meri kar 8 metrov. Nasproti velike delovne površine se nahaja prostor z zamrzovalniki, hladilniki, pečicami, mikrovalovnimi pečicami itd. Racionalna razporeditev omogoča vse kuhinjske dejavnosti, ki bi jih drugače opravljali v veliko večjem prostoru.

Notranjost JUMBO-VISMA potujoče kuhinje

V dveh predelih so lahko kuharji in skrbniki, ki opravijo vse potrebno za optimalno podporo kolesarjem. Generatorji oskrbujejo celotno enoto z napetostjo 220 V, rezervoarji s čisto in rezervoarji za odpadno vodo zagotavljajo vozilu tudi celostno avtonomijo. Na zadku tovornjaka se nahaja 1 meter široko stopnišče, ki omogoča dostop do kuhinje.

Potujoča kuhinja je nameščena na vozilo Scania R410, katero pod pokrovom poganja 13.0 literski motor z močjo 410 KM. Ta pogonski motor že nekaj let uživa sloves zaradi nizke porabe goriva, kar pa ne zmanjšuje le stroške za gorivo, temveč zmanjšuje tudi okoljski odtis, ki ga vozilo pusti v svoji življenjski dobi

SCANIA R410 rabljeni tovornjaki naprodaj na Mascusu

Ostale slike:

Primož Roglič

Vir: delno Transport & Logistika

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar