Svetovna premiera LIEBHERR kolesnega nakladalca s stereo krmiljenjem!

0

Nemški Liebherr je premierno v Elmia Woods-u, na novem oddelku Tovor in Prevoz, predstavil novi nakladalnik. Ta se osredotoča na logistiko surovin iz gozda v industrijo.

Nakladalnik, imenovan kot Liebherr 518, je s stereo krmilnikom največji do sedaj.

»Stereo pomeni artikulirano krmiljenje v kombinaciji s krmilno zadnjo osjo,« razlaga Jörg Miethke, direktor podjetja Liebherr Švedska.

Stereo krmiljenje že obstaja na nekaterih manjših Liebherr-jevih nakladalnikih. Kombinacija artikuliranega krmiljenja in krmiljenja zadnje osi pa omogoča bolj fleksibilen stroj s tesnejšim obračalnim polmerom.

»Prav tako obstaja manjše tveganje, da bi bilo težišče med samim dvigovanjem predaleč. To pomeni, da je stroj zmožen dvigniti več,« pravi Miethke.

Posodobljen nakladalnik

Posodobljeni nakladalnik L 580 LogHandler XPower je bil prvič predstavljen na Švedskem pri Emia Wood. Narejen je za delo z lesom in ima razvito novo pogonsko enoto katera združuje hidrostatičen pogon in konvencionalen pogon naprej. Z uporabo najbolj primerne metode za vsako situacijo, je poraba goriva zmanjšana do 30 odstotkov.

Tretja novost, iz podjetja Liebherr, je nova različica LH 35 M Timber Litronic, samo-pogonska cev za obdelavo lesa. Ta šasija je nova in jo je mogoče pritrditi priklopniku, ki stroju omogoča, da brez težav in pomoči tovornjaka, sam obdeluje in transportira lesne surovine.

Novo območje na sejmu

Na sejmu Elmia Wood, ki je potekal od 7. do 10. junija, je bila premierna razstava za tovor in prevoz, ki se je osredotočala na gradnjo in vzdrževanje gozdnih cest, prevoz lesnih surovin in obdelavo lesa na terminalih in drevesnicah.

Elmia Wood, 7.-10. junij

Elmia Wood je vodilni svetovni gozdarski sejem in se vsake štiri leta odvija na prostem v gozdovih južno od Jönköpinga na Švedskem. Zadnji Elmia Wood (2013) je imel več kot 500 razstavljalcev in 50.000 obiskovalcev iz celega sveta. Bil je tudi v poročanju mednarodne trgovine. Med 7. In 10. junijem se je tako ponovno srečala vsa svetovna gozdarska industrija.

Rabljene in nove Liebherr nakladalce in druge stroje si lahko ogledate na MASCUS-ovem portalu: link.

Liebherr kolesni nakladalec

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar