GOZDARSKI STROJI LOGSET Z NOVIM VIDEZOM

0

ČRNA elegantna kabina za profesionalce.

Logset predstavlja novi nadzorni sistem in revolucionarne nadzorne plošče.

Finski proizvajalaec gozdarskih strojev, Logset Oy, praznuje 25. obletnico poslovanja in sočasno s tem so predstavili nov črni videz njihove mehanizacije. Po novem imajo tudi transorterji črne kabine. Transporter ima tudi novo zasnovo na odbijaču in zaščiten sprednji pokrov. Proizvodnja črnih strojev je že v teku in prvi z novim videzom so že bili videni na razstavi Elmia Wood na Švedskem v začetku junija.

»Naši kupci so si želeli nov videz in za to smo se tudi odločili. Črna barva ne gre nikoli iz mode in je tudi lažja za vzdrževanje. Po lansiranju novega videza, srebrno-siva kabina ne bo več dolgo na voljo,« pravi podpredsednik prodaje Pascal Réty.

Nov videz strojev vključuje tudi nov nadzorni sistem Skupno upravljanje in kontrola 2 (TOC 2), ki ga je Logset zasnoval za kombajne in transporterje. Grafični dizajn je bil tako kot meniji TOC 2 popolnoma obnovljen z namenom, da bi navigacijo naredili hitrejšo in še bolj intuitivno.

Poleg obnovljenega TOC 2 za osnovne stroje je Logset razvil tudi nov merilni sistem Skupno upravljanje in kontrola – Merilna naprava 2 (TOC-MD 2) za glave kombajnov. Oba sistema sta zasnovana z Linuxom in predstavljata novo generacijo prvotnih programov.

Skupaj z novim sistemom nadzora, je Logset predstavil še revolucionarne nadzorne plošče z najboljšim dizajnom na trgu; nova zasnova plošč je zaščitena. Novejši upravljalni vzvodi omogočajo vozniku neprekinjeno komunikacijo s krmilnim sistemom in žerjavom stroja. Nove ročice za kombajne pa imajo na vsakem ročaju 13 gumbov, skupno kar 26 gumbov.

»Po 25 letih delovanja vemo, kako pomembna je ergonomija. Na novih nadzornih ploščah je mogoče ločeno nastavljati višino in obe podpori za zapestje ter paleto. Prilagodljive so za različne načine vožnje,« pojasnjuje Réty.

Skozi zadnja leta je imela družba Logset jasno strategijo vlaganja v raziskave in razvoj. Predstavili so prvi hibridni kombajn na svetu, Logset 12 H GTE Hybrid, t.i. prijateljskega velikana. Ta je prijazen okolju in močan kot velikan. Njegova hibridna tehnologija zmanjšuje ogljikove emisije skoraj za tretjino na proizvedeni kubični meter. Spomladi 2017 je podjetje lansiralo dve novi glavi kombajna: TH85 in TH65 Euca. TH85 se lahko montira tudi na hibridni pogon.

Vsi ti izdelki so bili junija razstavljeni v Elmia Woodu.

Vir: https://www.logset.com/news-events/logset-machines-new-look

Novi Logset

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar