Programska oprema za pametno upravljanje voznega parka ni samo za velika podjetja za najem

0

Stopnje izkoriščenosti voznega parka brez primere, ekstremni roki za zamenjavo opreme in zapletenost nabave delov. Številna podjetja v evropskem najemnem sektorju se soočajo s pritiskom na čas delovanja in donosnost naložbe. Ni presenetljivo, da industrija najema sprejema digitalizacijo. Po besedah ​​Alexa Schuesslerja, ustanovitelja in predsednika mednarodne skupine SmartEquip, so večja podjetja za najem »postala veliko bolj usmerjena na meritve in so okoli tega razvila svojo organizacijo. Manjša podjetja za najem zdaj imajo dostop do istih tehnologij, vendar bi lahko bil učinek zanje še pomembnejši.”

Tudi če ste izkušen vodja voznega parka opreme, obstaja možnost, da porabite veliko časa za iskanje številk delov OEM na spletu, pošiljanje e-pošte dobaviteljem naprej in nazaj, ujemanje cen in naknadno popravljanje računov za kupljene dele z vašimi računi.

Že desetletja podjetje Ritchie Bros. pomaga podjetjem pri nakupu in prodaji opreme. Podpora lastnikom voznega parka v celotnem življenjskem ciklu opreme je že dolgo sanje. Te sanje so postale resničnost leta 2021, ko se je SmartEquip pridružil družini RB. Njihova pionirska tehnologija povezuje lastnike opreme s proizvajalci in trgovci prek elegantne, zmogljive platforme, ki zagotavlja poenostavljen dostop do podpore in delov z le nekaj kliki.

SmartEquip – Učinkovitost in prihranki s tehnologijo

SmartEquip je inovativno podjetje, ki se je razvilo neposredno iz industrije težke opreme. Gojili so globoko razumevanje, kako podpreti podjetja za najem in druge lastnike voznega parka v celotnem življenjskem ciklu strojev. Glavni cilji? Zagotavljanje učinkovitosti za podjetja, ki upravljajo flote in proizvajalce opreme pri nabavi delov in podpori za izdelke, da se poveča čas delovanja strojev.

“Izšli smo iz industrije opreme, natančneje industrije najema, in ugotovili smo, da čeprav je bil pri sistemih nabave in nabave dosežen velik napredek, je zelo malo te tehnologije namenjeno upravljanju življenjskega cikla opreme.” Alex Schuessler, ustanovitelj in predsednik podjetja SmartEquip

Najboljša tehnologija je zdaj dostopna vsem

Fizična skladišča rezervnih delov so bila nekoč zaščitni znak večjih izvajalcev in podjetij za najem opreme, saj so lahko imela na stotine lokacij, kamor je bilo treba dele odpremiti. Večja podjetja se odmikajo od fizičnih skladišč in uporabljajo platforme, kot je SmartEquip, kot »virtualno« skladišče. Lastniki voznih parkov ali tehniki lahko najdejo del, ki ga potrebujejo, v bazi podatkov SmartEquip in sistem bo določil najbližjega dobavitelja, ki lahko nato artikel hitro odpremi na lokacijo stranke. Če potrebujejo pomoč pri servisiranju opreme, je na voljo tudi podporni material za izdelek.

V zadnjih letih so mala in srednje velika podjetja začela pridobivati ​​dostop do istih tehnologij, ki so bile prej na voljo le večjim podjetjem.

“Dobički za manjša podjetja so morda še večji, ker zdaj varčujejo z viri. Njihovi serviserji delajo tisto, v čemer so najboljši – servisirajo stroje, namesto da bi opravljali veliko administrativnega dela.” Alex Schuessler, ustanovitelj in predsednik podjetja SmartEquip


Večja podjetja lahko prihranijo denar, saj jim ni več treba vzdrževati mreže fizičnih skladišč. Tudi manjša podjetja, ki te infrastrukture sploh niso imela, imajo lahko koristi od te tehnologije, tako da svoje dobavitelje obravnavajo kot svoja virtualna skladišča.

Treba je opazovati evropske tehnološke trende


V zadnjih dveh desetletjih so se pojavile neverjetne nove tehnologije in ta trend ne kaže znakov upočasnitve. Umetna inteligenca, strojno učenje in drugo se oblikujejo kot razburljiv razvoj za industrijo. Vendar pa je eden od ključnih trendov, ki se trenutno pojavlja, prizadevanje za integracijo in avtomatizacijo rešitev, ki so trenutno na voljo za upravljanje življenjskega cikla opreme.

Rešitve, kot so telematika, programska oprema za upravljanje storitev, platforme za optimizacijo delovnega toka in drugi izdelki, postajajo medsebojno povezani. Številni stroji se bodo kmalu samoregulirali in bodo lahko začeli nabavo delov brez vključevanja tehnika. Povečata se produktivnost in čas delovanja, hkrati pa se v večjem obsegu uresničujejo prihranki časa in denarja.

“To usklajevanje bo v naslednjem desetletju zagotovo močno povečalo učinkovitost.” Alex Schuessler, ustanovitelj in predsednik podjetja SmartEquip


Ni vam treba biti veliko podjetje ali imeti ogromno floto, da bi lahko izkoristili platformo SmartEquip. Vsakdo, ne glede na to, koliko strojev imate, se lahko naročite na storitev in uživate v prednostih povezanosti z proizvajalci opreme.

Odkrijte, kako lastniki in dobavitelji voznega parka uporabljajo SmartEquip

Vir: https://blog.rbauction.com/smart-fleet-management-software-isnt-just-for-big-rental-companies/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar