Poročilo o novih tržnih trendih: prodaja mini bagrov se je povečala za 92 %

0

V zadnjih treh mesecih leta 2022 se je znatno povečal obseg mini bagrov, prodanih pri Ritchie Bros. in navedenih na Mascusu. Podatki, predstavljeni v Ritchie Bros. poročilu o tržnih trendih kažejo 92-odstotno povečanje v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Poudarki najnovejšega poročila o evropskih tržnih trendih (4. četrtletje 2022)
Količina mini bagrov, prodanih pri Ritchie Bros. v Evropi, se je v zadnjem četrtletju leta 2022 skoraj podvojila v primerjavi z enakim obdobjem leta 2021. Število mini bagrov, ki so naprodaj na Mascusu, se je povečalo za 48 %.
Srednja cena prodanih mini bagrov se je zvišala na 11.872 evrov.
Italija, Belgija in Francija so še naprej imele apetite po mini bagrih.

Ritchie Bros.’ Market Trends Reports uporablja obsežno bazo podatkov s podatki o opremi iz različnih prodajnih formatov (Ritchie Bros. dražbeMarketplace-EMascus). Evropsko poročilo izide enkrat na četrtletje in je na voljo brezplačno. Oglejmo si tri ključne izsledke iz najnovejšega poročila.

#1 Več rabljenih mini bagrov naprodaj

Proti koncu leta 2022 je bilo na trgu naprodaj bistveno več mini bagrov, kar so opazili na Mascusu, dražbah Ritchie Bros. in Marketplace-E. To je bilo verjetno povezano z okrevanjem po pandemiji in težnjo v nekaterih evropskih državah po zamenjavi rovokopačev nakladalnikov z mini bagri.

#2 Močno povpraševanje vodi do višjih cen

Medtem ko je povprečna starost prodanih mini bagrov v četrtem četrtletju ostala bolj ali manj enaka, se je povprečna cena kategorije zvišala za 17 %. Kupci so plačali več, da so dobili kopače, ki so jih potrebovali. Med najbolj iskanimi znamkami so bile Kubota, Takeuchi, Yanmar in JCB. Poročilo o tržnih trendih poudarja tudi 16-odstotno zvišanje povprečne cene mobilnih bagrov in 47-odstotno zvišanje za buldožerje na gosenicah, kar je verjetno povezano z dejstvom, da so bili stroji, prodani v četrtem četrtletju 2022, v povprečju mlajši od tistih, prodanih leto prej.

#3 Prodaja kmetijskih traktorjev stabilna v letu 2022

Po vrhuncu obsega v četrtem četrtletju leta 2021 se je prodaja kmetijskih traktorjev v Evropi skozi vse leto 2022 normalizirala, kažejo podatki Mascusa in Ritchie Bros. Srednja cena kmetijskih traktorjev je v četrtem četrtletju pristala pri 17,808 EUR, kar je za 9 % manj kot v enakem obdobju prejšnjega leta.

Kategorije opreme, zajete v zadnjem poročilu o evropskih tržnih trendih, vključujejo mini bagre, mobilne bagre, buldožerje na gosenicah in kmetijske traktorje. Poročilo zagotavlja vpogled v navedene količine, prodane količine, staranje sredstev, cenovno uspešnost, priljubljene blagovne znamke in drugo.

Želite izvedeti več vpogledov na trg? Naročite se in prejmite poročilo o Ritchie Bros. tržniih trendih neposredno v svoj e-poštni nabiralnik.

Vir: https://blog.rbauction.com/new-market-trends-report-out-mini-excavator-sales-up-92/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar