Novi John Deere motor poganja najnovejše krmilnike

0

John Deere je v svojo serijo samohodnih krmilnih strojev serije 9000 dodal dva nova modela. V središču 9500 in 9600 je popolnoma nov 18-litrski motor John Deere, ki proizvaja 700 in 750 KM.

Krmilniki serije 9000 so znani po HarvestMotion-u, edinstvenem konceptu nizkih vrtljajev motorja, ki poveča produktivnost in učinkovitost, z 10% več zmogljivosti in 10% manjšo porabo goriva. Na podlagi tega uspeha 9500 in 9600 uporabljata nov motor JD18X, ki ne potrebuje DEF.

Ta nagrajena zasnova motorja predstavlja HarvestMotion Plus, ki prinaša izjemno povečanje navora in še več moči pri nizkih vrtljajih motorja. Proizvaja tudi dodatno moč do 766 KM pri modelih 9500 ter 787 KM pri modelu 9600. Vse te funkcije bodo strankam zagotovile 10% nižje stroške goriva na požeto tono in 33% nižje stroške olja v primerjavi z drugimi stroji v istem razredu konjskih moči. .

Novi krmilniki za krmo na lastni pogon imajo tudi novo, 20 cm daljše osemredno oblikovanje izliva, z optimiziranimi obrisi in stilom, ki omogoča večjo zmogljivost. Servisiranje je olajšano z dodatnimi odprtinami, ki pomagajo povečati čas delovanja stroja.

Velika širina kanala (850 mm) za pridelke je prilagojena za obvladovanje ogromne zmogljivosti teh strojev ter da se zagotovi najboljša možna kakovost krme in učinkovitost sekljanja. Zaradi večjih konjskih moči motorja imajo ti novi krmilniki okrepljen pogonski sklop in izboljšano glavno ogrodje. Preizkušena rezalna glava DuraDrum je zasnovana tudi za rokovanje z velikimi tokovi pridelkov, neodvisno od izbrane dolžine reza.

Jedra procesorja Roll so na voljo s standardno zasnovo žage na enoti Premium KP in z žago ali z novo obliko XCut na XStream KP, ki ima spiralno rezani utor po površini valja. Oba modela zvitkov sta na voljo tudi s preizkušenim premazom Dura Line za težke obremenitve za večjo obstojnost.

Ta dva nova samohodna kombajna za krmo serije 9000 sta na voljo s celotno paleto sistemov preciznega kmetovanja ISG (Intelligent Solutions Group) za boljše udobje upravljavca in kakovost košnje.

Modela tako vključujeta tudi:

  • senzor HarvestLab 3000 NIR (blizu infrardečega) – v realnem času si oglejte in dokumentirajte meritve pridelka, vlage in drugih sestavin, kot so beljakovine, škrob, vlakna itd.;
  • HarvestLab 3000 omogoča tudi samodejne nastavitve dolžine reza in doziranje silažnih dodatkov AutoLOC na poti glede na vsebnost suhe snovi;
  • isti senzorski sistem se lahko uporablja v stacionarnem načinu za analizo vpenjalne silaže za natančnejše upravljanje krmnih obrokov in za analizo sestavin v gnoju (npr. N, NH4, P & K) pri obratovanju cisterne za gnojevko;
  • samodejno krmiljenje AutoTrac;
  • MachineSync samodejno usklajuje hitrost in položaj prikolice s krmilnikom;
  • Smernice RowSense za krmiljenje omogočajo krmilniku, da samodejno sledi vrstam koruze;
  • Active Fill Control (AFC) za samodejno polnjenje prikolic;
  • portal JohnDeere Operations Center za aktivno upravljanje voznega parka in prikaz podatkov o strojih in žetvi.

Vir: Agrimachinerynews

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar