Nov priključni obračalni plug Pöttinger

0

Pöttinger, specialist za poljedelstvo, je pripravljen na prihodnost z novo generacijo priklopnih obračalnih plugov. SERVO 4000 ima preprosto in intuitivno krmilno središče, izjemno robusten obračalni mehanizem in okvir visoke trdnosti ter optimizirano montažno geometrijo.

Novi priklopni obračalni plugi so na voljo v različicah Standard, NOVA, PLUS in PLUS NOVA s štirimi do šestimi brazdami. Plugi NOVA in PLUS NOVA imajo hidravlično zaščito pred kamni z nastavljivim sprožilnim pritiskom do 1.400 kg. S tem preprečimo poškodbe pluga in omogočimo nemoteno oranje. Serija SERVO 4000 je na voljo z razmikom od točke do točke 95 ali 102 cm in razdaljo pod nosilcem 80 cm ali 90 cm kot opcija.

Sistem TRACTION CONTROL aktivno prenaša težo s pluga na zadnjo os traktorja. Posledično povečan oprijem zagotavlja učinkovito oranje z zmanjšanim zdrsom koles, hkrati pa zmanjšuje škodljivo zbijanje tal. Preprečevanje zbijanja spodbuja rast rastlin, življenje v tleh ter dostop do vode in hranil. Poleg tega se lahko poraba goriva zmanjša za do 10 odstotkov. To je čista stroškovna učinkovitost.

SERVO 4000 ima mazalna mesta, ki so lahko dostopna, da čim bolj zmanjšajo potrebe po vzdrževanju. Poleg tega so vse reverzibilne konice kakovosti DURASTAR z oklepno plastjo iz volframovega karbida kot standard. To prispeva k bistveno daljši življenjski dobi.

Traktorji imajo zelo različne geometrije priklopa v različnih razredih moči. Pöttinger je razvil vzglavje, ki se temu prilagaja. Širok nabor možnosti prilagajanja omogoča idealno prilagajanje traktorju. Poleg standardnih montažnih osi v različnih kategorijah sta na voljo tudi montažna os z zaprto povezavo in krmiljena os. Optimizirana geometrija vzglavja omogoča enostavno dvigovanje pluga. Za široko paleto aplikacij so ti plugi zasnovani, odvisno od vgrajene opreme, za traktorje med 140 in 360 KM.

Novo zasnovan krmilni center SERVOMATIC s štirizgibnim priklopom omogoča še lažjo in hitrejšo pravilno nastavitev pluga in prilagajanje različnim traktorjem. Kot žarka in širino sprednje brazde lahko nastavite v samo nekaj korakih. Širina sprednje brazde se lahko priročno nastavi z uporabo notranje širine koloteka. Dobro vidna lestvica pomaga najti pravi položaj. Kot opcija je na voljo tudi hidravlična nastavitev. Ukrivljeni liti jarem daje SERVO 4000 širok razpon nastavitve sprednje brazde. Za visoko vsestranskost nastavitve pokrivajo notranje koloteke traktorja med 1.000 in 1.500 mm. Vlečna točka je tovarniško nastavljena in je ni treba popravljati. V posebnih primerih je še vedno možna nadaljnja fina nastavitev.

Pri plugih SERVO s hidravličnim nastavljanjem širine brazde štirizgibna povezava samodejno prilagodi sprednjo brazdo, ko je nastavljena širina brazde. Podobno se vlečna točka samodejno prilagodi, ko plug sprejme popolno vlečno linijo traktor-plug zahvaljujoč svobodi gibanja v spodnjem priključku. Zanesljiva nastavitev kota žarka je zasnovana kot zaprto vodilo žarka z dvigom kota žarka. Hkrati je notranje vreteno optimalno zaščiteno pred kontaminacijo.

Po potrebi lahko delovno širino pri plugih PLUS in PLUS NOVA hidravlično prilagajamo stanju tal, zahtevanim rezultatom dela, globini oranja in moči traktorja. Pritisk sprožitve sistema za zaščito pred kamni NOVA je mogoče priročno spreminjati z vijačnim ventilom na traktorju, največja sila sprožitve je 1400 kg.

Greda pluga je zasnovana tako, da še bolje absorbira sile, ki delujejo nanjo med oranjem. Odsek glavnega nosilca velikih dimenzij in celotne dolžine gladko prenaša vlečne sile na gred pluga. Da bi zagotovili visoko trdnost žarka, so luknje zmanjšane na minimum. Poleg tega domiselna konstrukcija ščiti vse nosilne točke in vgrajene komponente. Nosilni člen je izdelan iz visokokakovostnega litega jekla in zagotavlja večjo trdnost in vzdržljivost.

Robustna okvirna konstrukcija, zmogljiv obračalni mehanizem in sistem zaščite pred kamni NOVA zagotavljajo neusmiljeno delovanje v vseh pogojih. Vse pomembne nastavitve je enostavno prilagoditi zahvaljujoč logično strukturiranemu nadzornemu centru, ki zagotavlja impresivno dostopnost. Najkakovostnejša obdelava ter zanesljivo vgrajevanje rastlinskih ostankov in slame zagotavljajo čisto in urejeno oranje kot dobro osnovo za naslednji pridelek in finančni uspeh.

Vir: Agrimachinery news

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar