Najmanjši teleskopski viličar se pridružuje liniji JCB z največjo kabino

0
  • JCB predstavlja 514-40, svoj najmanjši Loadall teleskopski viličar doslej, z višino le 1,8 m in širino 1,56 m.
  • Dizelski motor z nizkimi stroški vzdrževanja s 24,7 KM (18,4 kW) ne potrebuje DPF ali DEF, da doseže stopnjo V.
  • 82 % deljenih komponent JCB zagotavlja kakovost, enostavno vzdrževanje in najdaljši čas delovanja.
  • Kabina polne širine je do 200 mm širša od konkurentov, kar zagotavlja več prostora za strojnika.
  • Najboljša dvižna zmogljivost v razredu pri polni višini je 12 % višja od konkurentov.
  • 17-odstotno povečanje razmerja med močjo in težo v primerjavi s prejšnjo generacijo 516-40.
  • Povečana okretnost za najtesnejša delovna mesta.

JCB-jev novi teleskopski viličar Loadall 514-40 združuje več kot 45 let razvoja teleskopskega viličarja, da ustvari najmanjši skupni paket z velikim udobjem in zmogljivostmi stroja.


Vendar ima kompaktni stroj največjo operaterjevo kabino v razredu, ki si deli svoj osnovni DNK s prvo serijo teleskopskih viličarjev na svetu.
S samo 1,8 m višine in 1,56 m širine je bil 514-40 zasnovan za dostop do najbolj omejenih mest. Dovolj majhen, da se prilega skozi 2 m visoka vrata, stroj zagotavlja neprimerljivo manevriranje s krmiljenjem vseh koles, zaradi česar je idealen teleskopski viličar za delo v in okoli najmanjših zgradb in kmetijskih dvorišč, kot tudi v podjetjih za oskrbo kmetij in v vrtnarstvu.


Teleskopski viličar poganja dizelski motor s 24,7 KM (18,4 kW), ki ne potrebuje vzdrževanja in izpolnjuje emisijski standard EU Stage V, brez potrebe po zapletenem filtru za trdne delce (DPF) ali kakršni koli dizelski tekočini za izpušne pline, kar zmanjšuje operativne stroške za stranke in poenostavlja upravljanje .
Ta trivaljni 1,1-litrski motor, ki se ponaša z navorom 66,9 Nm, poganja preizkušen Boschev hidrostatični menjalnik na dvostopenjski motor Linde, ki zagotavlja največjo potovalno hitrost 10 mph (15 km/h).
Stalni štirikolesni pogon in štirikolesno krmiljenje dajeta 514-40 zmogljivosti za vse terene, ki so sinonim za JCB-jevo vodilno ponudbo Loadall na trgu.


Največja dvižna zmogljivost je 1.400 kg, medtem ko je največja višina dviga 4,0 m, zaradi česar je to idealen stroj za številne industrijske sektorje; dvižna zmogljivost pri polnem dosegu je 525 kg.
Z maso neobremenjenega vozila 2.695 kg se stroj ponaša s 17 % višjim razmerjem med močjo in težo kot Loadall 516-40. Vendar pa je novinca 514-40 mogoče prevažati na lahki 3,5-tonski prikolici za 4×4 ali lahkim gospodarskim vozilom, zaradi česar je njegovo premikanje med oddaljenimi delovnimi lokacijami lažje, hitrejše in cenejše.
Strokovna kabina polne širine je 20 % večja od prejšnjega 516-40 in celih 200 mm širša od konkurenčnih modelov, da operaterju zagotovi udobno delovno okolje, medtem ko obsežna zasteklitev zagotavlja odlično vidljivost v vse štiri vogale.


Upravljavci drugih modelov Loadall bodo takoj spoznali kabino, z JCB-jevimi intuitivnimi ergonomskimi krmilniki, zaradi česar je 514-40 eden najlažjih strojev za upravljanje.
Standardne funkcije vključujejo 50 mm vlečno kroglo s 7-polno elektriko, alarm za vzvratno vožnjo, cestne luči, patentiran JCB-jev sistem za nadzor tovora in JCB-jev telematski sistem LiveLink Lite, medtem ko možnosti vključujejo paket delovnih luči LED ter oranžne in zelene svetilke z oranžnim sedežem pas, ki ga je mogoče vse zaščititi z JCB-jevim imobilizatorjem Key Pad.


514-40 se ponaša z novim lahkim nosilcem orodja in je zmožen delati s plavajočimi vilicami ali 0,41 cu m žlico, medtem ko dvojno delujoča pomožna hidravlika omogoča upravljanje vrste priključkov JCB, kar povečuje vsestranskost tega kompaktnega stroja. Stranke lahko izbirajo tudi med različnimi pnevmatikami.

Vir: Agrimachnery News

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar