Katere so najbolj privlačne znamke rabljenih tovornjakov in transportnih vozil za Mascus kupce

0

Tovornjaki in prikolice so drugi najpomembnejši sektor na Mascusu glede na količino oglaševanih vozil in sicer takoj za gradbenimi stroji. Obstaja pa velik izbor tovornjakov in transportnih vozil, ki jih oglašujejo zaupanja vredni trgovci.

Na Mascusu je naprodaj 20.000 rabljenih tovornjakov, 13.500 kombijev in lahkih gospodarskih vozil, 9.000 vlačilcev, 8.000 polprikolic in več kot 4.500 prikolic. Z 90% od vseh teh tovornjakov naprodaj se trguje na evropskem trgu.

Najbolj zaželene znamke rabljenih tovornjakov in industrijskih transportnih vozil v Zahodni Evropi v začetku leta 2020

Glede na našo lastno statistiko prvega četrtletja Q1 leta 2020 glede povpraševanj po rabljenih tovornjakih in transportnih vozilih velja za večino kupcev v državah zahodne Evrope, da imajo najraje naslednje blagovne znamke tovornjakov: 30% e-poštnih povpraševanj kupcev je namenjenih za tovornjake in transportna vozila Mercedes-Benz, 12% za MAN, Volvo in Scania predstavljajo 10% e-poštnih povpraševanj prodajalcem, sledijo še Iveco 9%, Renault 8% in DAF 7%.

Top 3 requested brands of used trucks per country in Western Europe

Najbolj zaželene znamke rabljenih tovornjakov in industrijskih transportnih vozil v nordijskih in baltskih državah v začetku leta 2020

Zaradi močne prisotnosti v nordijskih in baltskih regijah sta blagovni znamki Volvo in Scania najbolj iskani na Mascusu v teh državah: 37% e-poštnih povpraševanj kupcev je za Volvo tovornjake, 32% za Scania tovornjake, Mercedes- Benz uspe privabiti 15% kupčevega zanimanja, MAN, Iveco, DAF in Renault pa skupaj znašajo le 12% kupčevih povpraševanj.

Top 3 requested brands of used trucks per country in the Nordic and Baltic regions

Najbolj zaželene znamke rabljenih tovornjakov in industrijskih transportnih vozil v Vzhodni Evropi v začetku leta 2020

Razmere so v vzhodnoevropskih državah bolj raznolike. Mercedes-Benz je vodilna znamka po željah kupcev in predstavlja 26% vseh e-poštnih povpraševanj prodajalcem. Po zanimanju kupcev sledijo Iveco (16%), MAN (14%) in Scania (12%), medtem ko Renault in Volvo predstavljata le 8% povpraševanja kupcev.

Top 3 requested brands of used trucks per country in Eastern Europe

Najbolj zaželene znamke rabljenih tovornjakov in industrijskih transportnih vozil v Severni Ameriki v začetku leta 2020

V ZDA in Kanadi so med najbolj zaželjenimi in iskanimi blagovnimi znamkami tovornjakov in trasnportnih vozil na Mascusu: Freightliner (26% celotnega števila e-poštnih povpraševanj), International (21%) in Volvo (14%).

Top 3 requested brands of used trucks per country in North America

Globalno gledano so kupci, ki so v prvem četrtletju leta Q1 2020 na Mascusu iskali rabljene tovornjake in transportna vozila statistično poslali večino e-poštnih povpraševanj za naslednje znamke: Mercedes-Benz (23%), Volvo (18%), Scania (16%) in MAN (10%) ).

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar