Mascus tržno poročilo: Povpraševanja po mednarodnih in domačih rabljenih strojih in opremi na Mascusu za obdobje september-oktober 2019

0

Vpogled v statistiko povpraševanj za najboljših 10 držav z največjo količino strojev na Mascusu

Mascus je spletni oglasnik za težko rabljeno opremo in stroje, ki deluje po vsem svetu s 33 lokalnimi predstavništvi v različnih državah in naša platforma je na voljo v 38 različnih jezikih. Zato je mednarodna izpostavljenost oglasov oz strojev ena glavnih prednosti oglaševanja zaloge rabljenih strojev in opreme na Mascusu.

Ta del mednarodne izpostavljenosti vsakega objavljenega stroja je avtomatično privzet ko se objavi oglase, ki so potem vidni hkrati v vseh naših mednarodnih jezikovnih platoformah in takoj na voljo potencialnim kupcem iz različnih držav. Vendar pa za večjo prepoznavnost ponujamo tudi storitve oglaševanja s pasicami – BANERJI na Mascusu, kjer lahko prodajalci izberejo promocijo svojega poslovanja tako v domači državi kot tudi v drugih državah kjer bi se radi izpostavili s svojimi stroji ali produkti.

V ta namen smo preučili naše podatke, da bi ugotovili izvor E-mail zahtevkov-popvraševanj za nakup strojev, ki so jih septembra in oktobra 2019 prejeli trgovci in oglaševalci preko Mascusa.

Namenoma smo se omejili le na analizo izvora povpraševanj za najboljših 10 držav z najvišjim številom seznamov opreme “oglasov” za vsako od 6 glavnih kategorij prisotnih na Mascusu: gradbeništvo, kmetijstvo, transport, skladiščna oprema, gozdarstvo, komunalna oprema.

Za vsako od teh držav smo prikazali samo prvih 5 držav, ki pošiljajo E-mail zahteve-povpraševanja za nakup strojev in odstotek, ki ga predstavljajo od skupnega povpraševanja po tej določeni državi.

Kmetijstvo – Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljeno kmetijsko opremo na naših najboljših trgih?

Finska kaže največ povpraševanja po rabljeni kmetijski opremi, nekaj več kot polovico celotnega povpraševanja. Za Združeno Kraljestvo, Francijo in Švedsko pa lokalno povpraševanje predstavlja le približno tretjino celotnega števila zahtev za povpraševanja po e-pošti. Nasprotno pa so lokalne zahteve oz povpraševanje za rabljeno kmetijsko opremo na Poljskem majhne in predstavljajo le 3% skupnega števila povpraševanj.

Gradbeništvo – Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljeno gradbeno opremo na naših najboljših trgih?

Kar zadeva povpraševanje po rabljeni gradbeni opremi, je v Združenem kraljestvu največje domače povpraševanje in predstavlja kar 44% celotnega povpraševanja po rabljenih gradbenih strojih. Zahteve za povpraševanja po e-pošti iz Združenega kraljestva so prav tako na prvem mestu glede povpraševanja po rabljeni gradbeni opremi na Kitajskem (18%), Nizozemskem (15%) in Poljskem (10%). Prav tako kažejo veliko zanimanja za rabljeno gradbeno opremo iz ZDA, Francije in Nemčije.

Domače povpraševanje prodaje gradbenih strojev je nizko na Nizozemskem (10%) in Poljskem (9%). Poljska medtem kaže večje zanimanje za nakup rabljene gradbene opreme, ki izvira iz Nemčije (9% od skupnega povpraševanja po rabljeni opremi v Nemčiji), iz Danske (8%), iz Francije (8%), iz Združenega kraljestva (7%).

Na Švedskem kar polovica povpraševanj po nakupu rabljene gradbene opreme prihaja iz nordijskih držav pri čemer je delež domačega povpraševanja 33%, sledijo pa mu zahteve iz Finske (7%), Norveške (6%) in Danske (4%).

Transport – Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljena transportna vozila in opremo na naših najboljših trgih?

Tako kot v kmetijstvu in gradbeništvu ima tudi Švedska veliko domačih povpraševanj po rabljenih transportnih vozilih in opremi (30%), sledijo ji mednarodna zanimanja in povpraševanja iz Francije (9%) in Španije (5%)

Odstotek domačega povpraševanja je najvišji v Španiji (40%) in Španija je tudi država z največjo količino oglasov transportnih vozil in opreme na Mascusu.

Na Nizozemskem obstaja precej razdrobljeno mednarodno povpraševanje po rabljenih transportnih vozilih in opremi, iz Velike Britanije (13%), Francije (8%), Španije (8%), Nemčije (6%). Odstotek povpraševanj za domača vozila na Nizozemskem znaša le slabih 7%.

Češka je po številu oglasov rabljenih transportnih vozil in opreme, ki je navedena na Mascusu na 5. mestu. Poleg domačega povpraševanja, ki znaša 29% prejemajo e-poštna sporočila oz povpraševanja iz drugih vzhodnoevropskih držav: Slovaške (13%), Madžarske (7%) in Poljske (7%).

Skladiščenje – Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljeno skladiščno opremo na naših najboljših trgih?

Danska, Nemčija, Nizozemska so države, ki dobijo največ povpraševanj iz tujine za njihove rabljene stroje iz skladiščenja kot so viličarji, paletniki, itd.

ZDA, Švedska in Velika Britanija imajo veliko domačega povpraševanja po njihovih rabljenih skladiščnih strojih in opremi, ki se v primeru ZDA (55%) približuje polovici celotnega povpraševanja ali ga celo presega.

Kot posebnost naj povemo da Združeno kraljestvo pošilja pomembne zahteve-povpraševanja za nakup v 8 od 10 držav z večino opreme za skladiščenje, ki je navedena na Mascusu, zaradi česar je zelo pomemben kupec za evropsko rabljeno opremo v tem skladiščnem sektorju.

Opažamo tudi, da se kupci iz ZDA zelo zanimajo za nakup rabljenih industrijskh viličarjev, ki prihajajo predvsem iz Francije (14%), Poljske (12%), Nemčije (8%), Finske (7%), Nizozemske (6%) in Švedske (5%).

Gozdarstvo– Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljeno gozdarsko opremo na naših najboljših trgih?

Opažamo, da sta se Litva in Estonija uvrstili med najboljših 10 držav po oglasih na Mascusu v gozdarskem sektorju. Čeprav Litva nima dovolj velikega povpraševanja po gozdarski opremi, pošiljajo zahteve -povpraševanja za nakup strojev predvsem iz nordijskih držav in s Poljske.

Zanimivo je, da v ZDA prodajalci rabljenih gozdarskih strojev in opreme na Mascusu dobijo kar 50% povpraševanj iz Turčije po njihovih gozdarskih strojih!

Komunalna oprema – Iz katerih držav poskušajo kupiti rabljeno komunalno opremo na naših najboljših trgih?

ZDA v sektorju rabljene komunalne opreme izstopajo po najvišjem odstotku po lokalnem oz. domačem povpraševanju, ki smo ga videli doslej na Mascusu kar 61%. Hkrati pošiljajo tudi mednarodna povpraševanja za nakup rabljenih gozdarskih strojev in opreme na Dansko v Združeno kraljestvo in v Nemčijo (10% njihovega skupnega povpraševanja).

Za več informacij, prosim kontaktirajte: communication@mascus.com

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar