Poročilo o tržnih trendih: rabljeni težki stroji in industrijska vozila, evropska izdaja, tretje četrtletje 2021

0

Brezplačno poročilo o trendih ponudbe in povpraševanja

V našem četrtletnem poročilu o tržnih trendih nudimo dragocena opažanja o več trendih na trgu rabljene opreme v Evropi na podlagi podatkov, ki so na voljo prek Mascusa, vodilne evropske spletne storitve za seznam rabljenih težkih strojev in industrijskih vozil, in podjetja Ritchie Bros., vodilnega svetovnega voditelja v težkih strojev in v dispoziciji industrijskih vozil.

S to izdajo podrobneje preučujemo količino prodajnih strojev in povpraševanje, zabeleženo v tretjem četrtletju 2021 po mini bagerih, teleskopskih viličarjih, dizelskih viličarjih in dvigalih (zgibnih in teleskopskih).

»Pri dobavi nove opreme določenih izdelkov in blagovnih znamk so napovedane zamude do sredine, konca leta 2022 in celo začetka leta 2023. Posledično se je povpraševanje po rabljenih sredstvih povečalo in v kombinaciji z dvigom novih cen rabljena oprema posledično so cene iz meseca v mesec naraščale brez primere.”

Jeroen Rijk
SVP, Managing Director, EMEA & LATAM

Spodaj je vzorec tržnih vpogledov, ki jih boste našli v tem poročilu.

Dizelski viličarji

Na Mascusu je bilo v tretjem četrtletju 2021 naprodaj manj rabljenih dizelskih viličarjev v primerjavi z letom 2020. Število prodanih enot je bilo letos v primerjavi z lani konstantno nižje. Vendar pa je bilo skupno povpraševanje v tretjem četrtletju 2021 višje kot lani. Telefonski klici kupcev prodajalcem so se povečali za +35 %, medtem ko so se povpraševanja po e-pošti v primerjavi s tretjim četrtletjem 2020 nekoliko zmanjšali za -8 %.

Top 5 najbolj iskanih blagovnih znamk in najbolj priljubljenih držav, ki kupujejo dizelske viličarje na Mascusu

+Linde je bila v tretjem četrtletju leta 2021 najbolj zahtevana znamka dizelskih viličarjev v Evropi, največje povpraševanje po tovrstni opremi pa je bilo iz Nizozemske, Nemčije in Poljske. Ti podatki temeljijo na številu povpraševanj o nakupih (e-pošta, telefonski klici) prodajalcem.

Top demand for diesel forklifts on Mascus during Q3 2021

Teleskopski viličarji

Srednja cena teleskopskih viličarjev, prodanih na dražbah Ritchie Bros. po Evropi, se je povečala za +31 %

V tretjem četrtletju 2021 je družba Ritchie Bros. prodala -47 % manj teleskopskih viličarjev po Evropi v primerjavi s tretjim četrtletjem 2020. Majhna količina opreme, ki je na voljo na trgu, je povzročila znatno povečanje povprečne cene za +31 % v primerjavi z enakim obdobjem lani. Manitou, JCB in Dieci so bile najbolj prodajane znamke teleskopskih viličarjev v tretjem četrtletju 2021.

Telescopic handlers sold by Ritchie Bros. in Europe in Q3 2021

Brezplačno prenesite to pdf poročilo in odkrijte najnovejše trende v industriji. Upamo, da vam bo to branje zanimivo.

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar