Liebherrjeva nova kompaktna, tiha črpalka za beton 36 XXT

0

Kompaktna in tiha zasnova Liebherrjeve betonske črpalke 36 XXT, nameščene na tovornjak, zagotavlja privlačen videz in enostavno manevriranje na mestu v enem paketu, pravijo v podjetju.

Vgrajen na triosno podvozje, 36 XXT potuje s skupno maso okoli 28 ton, odvisno od opreme. Brez previsov ogrodja zadaj poveča njegovo manevriranje po gradbiščih in na cestah.

Stroj ima petdelno razdelilno ogrodje. Pet rok omogoča enostavno doseganje različnih položajev. Zasnova in kinematika ogrodja zagotavljata nizke vibracije in enakomerno delo pri polaganju betona. Dobre drsne lastnosti olajšajo betoniranje v obstoječih stavbah v različnih nadstropjih.

Oblika polnilne posode omogoča enakomeren pretok betona in dobro sesalno obnašanje, pravijo v podjetju. Dve ločeno gnani mešalniki potiskata beton neposredno v sesalno območje, kar deluje tudi pri tipih betona, ki jih je težko črpati, pravi Liebherr.

Z vidika varnosti in podpore, pravi Liebherr, XXT nosilec ponuja nekaj prednosti pred drugimi podporami. Obremenitve ogrodja se po najkrajši poti prenašajo na kontaktne površine podpornih nog, ki se vrtijo okoli iste osi vrtenja. Ozke podporne funkcije ponujajo številne možnosti nastavitve.

Pri ožjih območjih je mogoče sprednji opornik na omejeni strani še vedno razširiti in podpirati do sprednjega dela voznikove kabine, zahvaljujoč možnosti zasuka, ki doda celotno delovno območje pred kabino. Če sta obe strani zoženi, je še vedno možno delo nad kabino.

Po mnenju Liebherra sistem za nadzor stabilnosti XXT zagotavlja varne delovne pogoje, dovoljuje le nekritične premike. Varno delovno območje je označeno na radijskem daljinskem upravljalniku, ki omogoča občutljivo premikanje ogrodja in upravljavcu prikazuje vse pomembne parametre.

Še en vrhunec 36 XXT je pogonska enota črpalke Powerbloc. Z njim so integrirani vsi hidravlični preklopni in merilni elementi, kar, kot pravijo v podjetju, odpravlja številne hidravlične cevi skupaj z drugimi deli. Powerbloc poganja polzaprt hidravlični krog. Posledično se količina olja zmanjša, sistem pa tehta manj in je učinkovitejši, tih in varen, pravijo v podjetju

Na voljo so možnosti za pakete LED osvetlitve, različne škatle za shranjevanje in orodja ter police za podaljške cevi.

Vir: Equipment World

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar