Krone in Lemken lansirata skupni koncept oblikovanja Combined Powers

0

Combined Powers je ime združenega projekta in oblikovalskega koncepta Krone Lemken – avtonomne „procesne enote“, ki jo sestavljajo pogonska enota in različni pripomočki.

Po preizkušnjah pri gojenju, oranju, setvi, košnji, obračavanju in grabljenju v lanskem letu, bo inovativni koncept integriran v dobro preizkušene sisteme spravila in obdelave tal obeh podjetij.

Z uporabo dizelsko-električnega pogona, ki proizvede do 170 kW (230 KM), je pogonska enota zasnovana tako, da ustreza zahtevam po vhodni moči naprav, ki se uporabljajo v postopkih, kot so oranje, setev, košnja, obračalnik in grabljenje.

Pogonska moč se električno prenaša na kolesa in kardansko gred ter od tam do stroja, ki je povezan s tritočkovnim priključkom. Pogonska enota se ponaša z več in obsežnimi senzorskimi sistemi, ki spremljajo neposredno okolico in pritrjen stroj, kar zagotavlja varno delovanje in optimalne rezultate. Operaterji nadzorujejo in spremljajo kombinacijo z mobilne naprave, pošiljajo opravila in poročila o opravilih preko komunikacijskega modula in agrirouterja, vzpostavljenega vozlišča za izmenjavo podatkov.

Procesno enoto krmili stroj in ne obratno. Ta podrobnost je bila nujna za doseganje optimalnih rezultatov. Stroj in pogonska enota delujeta kot en integriran pametni sistem. Na podlagi dolgoletnih izkušenj pri uporabi ISOBUS-a in TIM-a na strojih Krone in Lemken, pogonska enota in priključek komunicirata in medsebojno delujeta ter si izmenjujeta vse vrste podatkov.

Koncept oblikovanja združenih moči prinaša tudi dodatne prednosti, saj je bil razvit tudi za preprečevanje naraščajočega pomanjkanja kvalificirane delovne sile v kmetijstvu. Zasnovan je tudi tako, da kmete osvobodi dolgih dni na polju. Namesto tega bodo postali sistemski operaterji, ki zgolj spremljajo procesno enoto, ki zagotavlja dosledno natančno kakovost dela. Zahvaljujoč svoji izjemni vsestranskosti je enota zasnovana za celoletno delo in dolgo življenjsko dobo. Intenzivno preizkušanje v vseh vrstah pogojev in iskanje povratnih informacij od kmetov in izvajalcev se bo nadaljevalo tudi letos.

Vir: Agrimachinery news

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar