Komatsu lansiral prvi bager, opremljen z najnovejšo tehnologijo nadzora strojev

0

Komatsu je predstavil posodobljeno različico PC210LCi-11, najmanjšega bagra, opremljenega z inteligentnim strojnim nadzorom (iMC), popolnoma integriranim sistemom podjetja za polavtomatske funkcije razvrščanja.

Posodobitev prinaša novo različico iMC druge generacije, kar pomeni, da je to prvi Komatsu bager na tržišču z iMC 2.0. Komatsu je predstavil iMC 2.0 na ConExpo 2020, kjer je bil predstavljen kot del predogleda Komatsu buldožerja D71PXi-24.

PC210LCi-11 tehta med 51.397 in 53.3882 kilogramov in je zasnovan za natančno kopanje (npr. za komunalna dela). Srednji bager deluje na 165-konjski motor Komatsu in ima žlico z zmogljivostjo od 0,66 do 1,57 kubičnih metrov.

Tovarniško integriran sistem iMC 2.0 preprečuje prekomerno kopanje in ohranja operaterje na nivoju. Komatsu to zaračunava kot “način za hitro zmanjšanje vrzeli v usposobljenosti med novimi in izkušenimi operaterji.” Podjetje pravi, da povečuje tudi produktivnost.

Tehnologija vodenja 3D GNSS in tehnologija senzorja samodejno nadzira kot vedra na konstrukcijsko površino. To omogoča operaterjem, da izvedejo končno razvrščanje samo z nadzorom roke bagra, medtem ko roka samodejno prilagodi višino žlice.

Samodejni nagib žlice samodejno poravna žlico vzporedno s pobočjem, kar pomeni, da operaterju ni treba poravnati bagra s ciljno površino.

Sistem nadzoruje 12-palčni zaslon na dotik. Senzorji in hidravlični cilindri, ki zaznavajo gibanje, zagotavljajo prikaz položaja v realnem času.

Standardna oprema na PC210LCi-11 vključuje trihitrostno vožnjo s samodejnim prestavljanjem, AM/FM radio, sistem za samodejno ogrevanje motorja, samodejno klimatsko napravo in grelec, samodejni prosti tek, programiran samodejni izklop v prostem teku, ogrevan sedež z zračnim vzmetenjem z visokim naslonom, kamero za vzvratno vožnjo, ROPS kabina in delovne luči na ogrodju ter spredaj.

Več o sistemu iMC, si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Equipmentworld

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar