Mascus Tržno Poročilo: Najbolj priljubljeni Rabljeni stroji na Mascusu v 2019 letu

0

Na Mascusu je na voljo več kot 400.000 oglasov rabljene težke opreme in strojev naprodaj, ki je razvrščena po šestih glavnih industrijskih panogah: Gradbeništvo, Kmetijstvo, Transport, Skladiščenje, Gozdarstvo in Komunalna tehnika. Vsak sektor je nadalje organiziran še v 15 do več kot 20 podkategorij in še več manjših podvrsti strojev. Na Kazalu lahko poiščite podroben pregled vseh teh vrst strojev.

Poleg kategorij strojev nam izbor oglasov na Mascusu še dodatno obogatijo različne blagovne znamke rabljene težke opreme, prisotne na naši platformi.

Na koncu leta smo želeli ugotoviti, kateri so bili najbolj priljubljeni stroji na Mascusu v letu 2019, na podlagi naše analize najbolj gledanih oglasov, najbolj iskanih strojev in blagovnih znamk prek e-poštnih povpraševanj ali zahtev za nakup rabljenih strojev ter večine prodanih (odstranjenih) oglasov strojev.

Najbolj gledane vrste strojev

Traktorji so se med iskanostjo in ogledi kupcev v letu 2019 uvrstili na prvo mesto po gledansoti. Drugi najbolj gledani stroji leta 2019 na Mascusu so bili bagri goseničarji, vendar še vedno 3-krat manj priljubljeni kot traktorji. Na tretjem mestu po gledanosti je še en gradbeni stroj, nakladalec na kolesih.

Najbolj prodajani stroji

Ne preseneča tudi dejstvo, da so spet traktorji in bagri goseničarji na prvih dveh mestih tudi v zvezi z večino odstranjenih oglasov iz Mascusa (kar je močan pokazatelj, da so bili ti stroji prodani).

Čeprav so bili kombiji oz dostavna vozila na koncu lestvice 20 najbolj priljubljenih tipov oglasov, so pa kar na 3.mestu med najbolj prodajnimi oglasi na Mascusu v 2019 letu.

Najbolj iskani stroji

Na podlagi E-povpraševanj po zahtevah za nakup rabljenih strojev, ki so jih potencialni kupci poslali Mascus trgovcem z rabljeno opremo so bili bagri goseničarji v letu 2019 najbolj iskani stroji, ki so jim sledili traktorji in kolesni nakladalci. Sledijo jim pa še trije gradbeni stroji: mini bagri, kolesni bagri in rovokopači.

Najbolj iskane blagovne znamke rabljenih strojev

Če pogledamo najbolj iskane blagovne znamke strojev na Mascusu, je bilo največ prejetih povpraševanj po Caterpillar in Volvo strojih. Temu sledijo še JCB, Komatsu, John Deere in Mercedes-Benz vendar je vsak prejel le polovico zahtevkov oz. povpraševanj, ki sta jih dobila Caterpillar ali Volvo.

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar