DUMPHOE – polovični bager skupaj s polpriklopnikom združen v majhen čuden stroj?!

4

V zadnjem času sem med pregledovanjem težkih strojev na forumu naletel na fotografijo stroja, ki bi ga lahko razvrstili v kategorijo…»zanimivosti«.

S sprednjim koncem je bil stroj podoben mini bagru vendar s prekucnikom na zadnji strani. Celoten stroj pa je sedel na štirih gumah. Uporabnik foruma je omenil, da je stroj izdelek irskega podjetja Keltec ter da izdelek nikoli ne bo prišel na trg.

Z hitrim iskalnikom Google in seveda nekaj kliki, sem se znašel na spletni strani podjetja Keltec Engineering, katera je posvečena »Dumphoe-ju«. V spodnjem videu ga lahko vidite v akciji (z zelo sladkimi glasbenimi spremljevalci, skupino Coldplay).

Podrobnosti tega majhnega stroja so skromne. Poleg specifikacij, ki so navedene na spletni strani Keltec-a (za katero se sicer zdi, da je bila s strani podjetja zapuščena zaradi selitve na drug naslov), iskalnik Google ne prikaže ničesar drugega kot le nekaj fotografij z nizko ločljivostjo.

Na podlagi informacij, ki so navedene na spletni strani Keltec-a, je Frankestein na Dumphoe-ju, skupaj s Caterpillarjevimi strojnimi komponentami združil CAT motor 3054T z močjo 92 konjskih moči. Stroj je lahko kopal, vlekel in odlagal ter imel obremenitev 6.000 kg (13.227 Ibs). Neobremenjena teža stroja je znašala 8.500 kg (18.739 Ibs). Stroj je imel dvostopenjski hidrostatični prenos, dvokolesni, štirikolesni in krmilni sistem ter je lahko prevozil do 20 km na uro. Kontrolo so imele krmilne palice, ki so imele značilnost hidravlike katera zaznava obremenitev.

Ni pa jasno kdaj je bil Dumphoe izdelan (spodnji video je Keltec objavil leta 2010) in ali je sploh kdaj prišel na trg v kakršnem koli številu. Na njihovi spletni strani, kjer imajo seznamu Kelteco-ovih izdelkov stroja ni objavljenega. Če kdo ve karkoli več o tem izdelku, bi rad slišal nove informacije!

Rabljeni in novi stroji za gradbeništvo in drugo mehanizacijo: link

Vir: http://www.equipmentworld.com/video-the-dumphoe-was-half-excavator-half-site-dumper-in-one-weird-little-machine/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar

4 komentarji
najstarejši
najnovejši