DEWULF NA ARKTIČNEM KROGU

0

22-letni Dewulf R3000S 2-vrstni, samohodni pobiralec krompirja, od nedavnega prideluje tudi na Finskem in sicer v Laplandu. Prideluje, 70 km južno od arktičnega kroga in je tako najbolj severni kombajn Dewulf na svetu.

Skozi leta so se ti stroji razširili po vseh celinah. Gospod Juha Jankkila je leta 2014 kupil stroj finskega proizvajalca Dewulf Avagro. Kombajn R3000S vsako sezono pridela več kot 40ha z nizkimi stroški, zaradi česar kombajn velja za zelo varčnega. Jankkila stroj uporablja za pridelavo krompirja imenovanega Puikula, to je posebna sorta, ki najbolje raste v Laplandu na Finskem. Omenjena sorta je prejela certifikat o zaščiteni označbi porekla, ki jamči za poreklo in kakovost krompirja. Je mokasta sorta, ki je bila gojena od leta 1700 in ima močan okus zaradi neprekinjenih poletnih dni v Laplandu. Ta krompir raste od 80 do 90 dni. Kasneje, pozno v jeseni, ga je potrebno pobrati v 10 do 14 dneh, nato pa ga dostavijo po celotni Finski.

Dewulf je leta 1989 predstavil prvi trikolesni stroj za sejanje, ki je bil z dvoslojnim strojem z lastnim pogonom izjemno inovativen in pravi mejnik v zgodovini. Danes, 28 let kasneje, Dewulf ponosno proizvaja peto generacijo tega imitiranega a nikoli ne izravnanega pridelovalca. Z več kot 50 napravami izdelanih vsako leto, je R3060 glavno ime po vsem svetu. Zaradi vrhunske kakovosti ter prvovrstnih komponent v kombajnih Dewulf, so stroji zanesljivi, ne glede na to, kdaj so bili izdelani.

Vir: http://www.agrimachinerynews.com/dewulf-harvests-at-the-arctic-circle/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
ATLAS COPCO-ova KONFIGURACIJA SMARTRIG ZA ODREZ (zmanjšanje) STROŠKOV

Atlas Copco je v roke kamnolomov ter drugih uporabnikov vrtalnikov, ki so se zanimali za zmanjšanje stroškov vrtanja in razstreljevanja, leta 2009 postavil unikatno in močno orož...

BULDOŽERJI KOMATSU IMC
Komatsu Amerika bo predstavila tri dodatne iMC (intelligent Machine Control-inteligentni nadzor strojev) buldožerje na gosenicah. Med grobim odrivanjem zemlje, avtomatski monitorji za nadzor rezil ...
SVETOVNA PREMIERA LIEBHERR KOLESNEGA NAKLADALCA S STEREO KRMILJENJEM

Nemški Liebherr je premierno v Elmia Woods-u, na novem oddelku Tovor in Prevoz, predstavil novi nakladalnik. Ta se osredotoča na logistiko surovin iz gozda v industrijo.

FINANCIRANJE ZA NOVE TRAKTORJE MODELA McCormick X7

Distributer traktorjev McCormick, AgriArko iz Združenega kraljestva, je skupaj s partnerjem ARGO Finance, predstavil posebno časovno omejeno ponudbo, ki bo kmetom, ...

Prijetno presenečenje od naše CATERPILLAR stranke Teknoxgroup d.o.o. Slovenija

Včeraj smo prejeli zelo prijetno in fino presenečenje / darilo od naše dolgoletne uspešne CATERPILLAR stranke TEKNOXGROUP d.o.o. Slovenija.