DEWULF NA ARKTIČNEM KROGU

0

22-letni Dewulf R3000S 2-vrstni, samohodni pobiralec krompirja, od nedavnega prideluje tudi na Finskem in sicer v Laplandu. Prideluje, 70 km južno od arktičnega kroga in je tako najbolj severni kombajn Dewulf na svetu.

Skozi leta so se ti stroji razširili po vseh celinah. Gospod Juha Jankkila je leta 2014 kupil stroj finskega proizvajalca Dewulf Avagro. Kombajn R3000S vsako sezono pridela več kot 40ha z nizkimi stroški, zaradi česar kombajn velja za zelo varčnega. Jankkila stroj uporablja za pridelavo krompirja imenovanega Puikula, to je posebna sorta, ki najbolje raste v Laplandu na Finskem. Omenjena sorta je prejela certifikat o zaščiteni označbi porekla, ki jamči za poreklo in kakovost krompirja. Je mokasta sorta, ki je bila gojena od leta 1700 in ima močan okus zaradi neprekinjenih poletnih dni v Laplandu. Ta krompir raste od 80 do 90 dni. Kasneje, pozno v jeseni, ga je potrebno pobrati v 10 do 14 dneh, nato pa ga dostavijo po celotni Finski.

Dewulf je leta 1989 predstavil prvi trikolesni stroj za sejanje, ki je bil z dvoslojnim strojem z lastnim pogonom izjemno inovativen in pravi mejnik v zgodovini. Danes, 28 let kasneje, Dewulf ponosno proizvaja peto generacijo tega imitiranega a nikoli ne izravnanega pridelovalca. Z več kot 50 napravami izdelanih vsako leto, je R3060 glavno ime po vsem svetu. Zaradi vrhunske kakovosti ter prvovrstnih komponent v kombajnih Dewulf, so stroji zanesljivi, ne glede na to, kdaj so bili izdelani.

Vir: http://www.agrimachinerynews.com/dewulf-harvests-at-the-arctic-circle/

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar