CAT predstavlja tri nove modele kompaktnih kolesnih nakladalnikov

0

Cat je predstavil tri nove modele kompaktnih kolesnih nakladalnikov, 906, 907 in 908, ki so nadomestili različice serije M, iz leta 2015.

Novi modeli se ponašajo s preoblikovano voznikovo postajo, ki izkorišča ekskluzivne Catove tehnologije za izboljšanje uporabniške izkušnje in zagotavljanje večjega udobja modela kolesnih nakladalnikov na manjši platformi. Z novim Cat C2.8 motorjem, nadgrajeni pogon in pogonski sklop zagotavljata hitrejše cestne hitrosti in zmogljivost pogonskega sklopa. Hidravlika in struktura sta bili prenovljeni, zaradi česar so ti novi modeli optimalno primerni za številne aplikacije.

Izboljšana izkušnja operaterja

Nova zaprta in tlačna kabina izboljšuje izkušnjo operaterja, hkrati pa ohranja funkcionalne vidike prejšnjega dizajna, kot so pedala za dvignjena tla in dvojna vrata, ki olajšajo čiščenje kabine. Optimalna vidljivost je dosežena z večjimi standardnimi stranskimi ogledali, dodatnimi električnimi in ogrevanimi ogledali s paraboličnimi lečami ter možnostmi sprednje in zadnje kamere. Nova enodelna sprednja in zadnja vetrobranska stekla nudita 60 % boljšo pokritost brisalcev.

Komande, nameščene na sedežu, izboljšajo ergonomijo novih nakladalnikov. Večfunkcijska krmilna palica nadzoruje smer in hitrost gibanja, proporcionalni pomožni pretok, zaporo diferenciala in konstanten hidravlični pretok, ne da bi operaterji odmaknili roke od krmilne palice, kar povečuje varnost pri delu. Tako kot večji Cat nakladalci na kolesih bodo lahko podjetja izbirala med številnimi sedeži, vključno z novim sedežem z gretjem in prezračevanjem.
Prvi za to velikost razreda, novi programabilni ejektorji z rotacijskimi senzorji visoke ločljivosti, nameščenimi na rokah nakladalnika, bolje ščitijo upravljavce pred neželenimi udarci in vibracijami, ko košare udarijo ob tla in/ali zadenejo odlagališča na največji višini. Pravilno izmet prihrani tudi do 20 % življenjske dobe rezalnega roba žlice. Namesto da bi zapustil kabino za nastavitev, operater ostane v kabini, medtem ko s pritiskom na gumb nastavlja zgornji, spodnji in izmetni položaj priključka. Možno je tudi navlažiti jeklenke, da zagotovimo dodatno zaščito upravljavca.

Srce nove zasnove kabine je nadzorni monitor naslednje generacije, ki ponuja vrsto informacij o delovanju stroja v realnem času. Operaterju omogoča konfiguriranje odziva hidrostatičnega menjalnika, samodejnega izklopa motorja v prostem teku in načina pomožnega pogona, ki operaterjem zagotavlja bolj intuitivna sredstva za nadzor hitrosti tal in motorja, kar je idealno pri delu s hidromehanskimi priključki.

Nagrajen pogonski sklop

Novi motor Cat C2.8, zasnovan posebej za Catove izdelke, zagotavlja enako 55,7 kW (74 KM) bruto moči kot prejšnji motor s 13 % večjim navorom, kar ima za posledico izboljšano zmogljivost na cesti in vlečno moč. Cat C2.8 ustreza emisijskim standardom EU Stage V in U.S. EPA Tier 4 Final z na voljo alternativnimi paketi emisij. Njegov menjalnik za premikanje na poti ponuja povečano hitrost vožnje 40 km/h (25 mph), večja prostornina rezervoarja za gorivo za 30 % pri 906 in 12 % pri 907 in 908 zagotavlja podaljšane delovne cikle.

Pri delu v prašnih okoljih nova možnost vzvratnega ventilatorja pomaga ohranjati čista hladilna jedra za učinkovitejši nadzor temperature. Z mehkim gumbom na dotik v kabini lahko sistem izklopite, nastavite za delovanje v samodejnem načinu ali ga operater za trenutek aktivira. Samodejni način uporablja tovarniško nastavitev za obratno smer za 10 sekund vsakih 10 minut. Pogostnost in trajanje samodejne vzvratne vožnje lahko upravljavec enostavno spremeni preko novega nadzornega monitorja.

Izboljšana hidravlika in strukture

Da bi zadostili povpraševanju po povečani večfunkcionalnosti z dvigom in nagibanjem ob poganjanju hidromehanskih orodij, so ti kolesni nakladalci naslednje generacije opremljeni z novim standardnim ventilom s kompenzacijo tlaka, ki operaterjem omogoča hkratno upravljanje priključkov in nemoteno upravljanje hidromehanskih priključkov. Povečani delovni pomožni tlaki olajšajo delo in izboljšajo krmiljenje za zmanjšanje utrujenosti operaterja.

Spremembe opcijske sklopke za kompaktni krmilnik izboljšajo vidljivost skozi spojko pri nastavljanju zobcev vilic. V povezavi s tem preusmeritev nosilca vilic kompaktnega kolesnega nakladalnika izboljša vidljivost naprej. Zmogljivost žlice je bila povečana v celotnem obsegu, kar prispeva k že tako impresivni zapuščini zmogljivosti Cat strojev.

Novo za ta razred velikosti, je na voljo izbirna Cat 908 visokodvižna konfiguracija, kot nalašč za stranke, ki delujejo na kmetijskih in industrijskih trgih ter trgih odpadkov. V kombinaciji z možnostjo vzvratnega ventilatorja konfiguracija z visokim dvigom kmetom ponuja večjo učinkovitost in zanesljivost delovanja. Zaradi razpoložljivih trdnih pnevmatik in konfiguracije z visokim dvigom je novi nakladalnik 908 idealen za industrijsko uporabo in uporabo odpadkov.

Učinkovite možnosti LED luči z visoko osvetlitvijo so zdaj na voljo tako za delovne/cestne luči kot za servisne luči pod pokrovom za boljšo osvetlitev delovnih območij pri šibki svetlobi. LED osvetlitev pod pokrovom, osredotočena na opravila, poenostavi servisiranje pri slabi svetlobi okolice. Edinstvena skupina uporov, vgrajena v ohišje Cat LED cestnih luči, ohranja sklop svetilke dovolj topel, da topi sneg in led, kar izboljšuje učinkovitost v primerjavi z običajnimi LED cestnimi lučmi pri delovanju v hladnejših podnebjih.

Vir: Equipment journal

Delite v družabnih medijih:
FacebookTwitterLinkedIn

Pustite komentar